Montserrat Abelló rep el Premi Jaume Fuster dels escriptors

  • Podeu llegir la glossa completa que ha anat a càrrec del poeta Jordi Valls

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.05.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La poeta Montserrat Abelló ha rebut el VIII Premi Jaume Fuster, que concedeix cada any l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). El premi coincideix amb el seu norantè aniversari. El president de l’AELC, Guillem-Jordi Graells, li ha atorgat una litografia signada i numerada d’Albert Ràfols-Casamada que commemora els trenta anys de l’associació d’escriptors. L’acte ha comptat amb una glossa feta pel poeta Jordi Valls. Podeu llegir la glossa íntegra en pdf.Montserrat Abelló ha agraït el premi perquè l’atorguen els escriptors i perquè porta el nom de Jaume Fuster (‘ens vam conèixer molt’). La poeta ha explicat que treballa en la traducció de l’obra d’Anne Sexton, per elaborar un volum antològic de la seva poesia, a semblança de ‘Sóc vertical’, on Abelló va aplegar bona part de la poesia de Sylvia Plath. ‘L’Anne Sexton potser no és tan bona com la Sylvia Plath, que és extraordinària, però Sexton és molt divertida, té moltes facetes i molt vitalitat, amb poemes que captiven per la seva valentia.’

El premi Jaume Fuster s’atorga el dia de Sant Jordi, però enguany s’ha retardat perquè Abelló va partir una caiguda i es va trencar el peroné.

Els guanyadors anteriors del Premi Jaume Fuster han estat Joan Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).

Enllaços
Més informació a VilaWeb Lletres.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any