Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  29.03.2008  19:19

Els rectors de les universitats europees demanen més finançament

Men?ame
 

A la cloenda de la conferència de l'Associació d'Universitats Europees que s'ha fet aquests dies a Barcelona amb rectors de tres-centes cinquanta universitats, el president de l'entitat i rector de la Universitat de Viena, Georg Winckler, ha reclamat que augmenti el finançament per a l'ensenyament superior perquè arribi al 3% de la inversió pública abans del 2015. Màrius Rubiralta, rector de la UB, també ha dit que el repte de les universitats europees era respondre als problemes socials a través del coneixement.

Rubiralta ha dit que les universitats eren en procés de transformació del seu sistema de govern per deixar d'estar aïllades sense perdre les identitats pròpies. El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, per la seva banda, ha assenyalat que el procés d'integració universitària europea no comportava la privatització de la universitat sinó que la feia més eficaç.

Protestes estudiantils

Més d'un centenar d'estudiants que s'han manifestat aquest vespre pels carrers de Barcelona convocats per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública però, no opinen el mateix. Aquests dies han organitzat el Fòrum Social Universitari i han fet diverses protestes contra el procés de Bolonya i el procés d'integració universitària europea perquè consideren que perjudica els estudiants amb menys recursos i deixa la universitat en mans de les empreses. A la manifestació d'avui, que s'ha acabat davant de la seu del Departament d'Universitats, els estudiants han llegit l'anomenada 'Declaració de Barcelona' que reclama la participació dels estudiants i dels professors a l'aplicació del procés de Bolonya de manera que no només quedi en mans dels professors.