Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  25.03.2008  20:31

El Dia de la Llibertat dels Documents

Una campanya per promoure els formats estàndards de documents

Men?ame
 

Us ha passat mai que no podíeu obrir un Power Point amb un ordinador Mac? O que no podíeu llegir un document de text amb el vostre ordinador perquè s'havia fet amb un sistema operatiu diferent al vostre? Doncs és en contra d'aquests problemes d'incompatibilitat que se celebra, avui, el Dia de la Llibertat dels Documents (DocumentFreedomDay), una campanya que busca promoure els formats estàndards de documents.

El Dia de la Llibertat dels Documents es tracta d'una iniciativa de la Free Software Foundation Europe que té el suport d'alguns dels principals actors tel sector tecnològic, com Google, Sun i IBM. Tots plegats defensen l'ús de l'únic format de document estàndard aprovat per l'Organització Internacional d'Estandardització (ISO), l'OpenDocument Format, que ja fan servir els programes AbiWord, Google Docs, IBM Lotus Symphony, KOffice, NeoOffice, OpenOffice.org i StarOffice. Tot i així, alguns dels principals paquets ofimàtics del mercat, com el Microsoft Office, no fan servir pas aquest format sinó que n'usen de propis. Segons els responsables de la campanya això fa que no es pugui garantir, a llarg termini, l'accés a les dades emmagatzemades.

Per tot plegat avui es fan activitats per a promoure els formats estàndards a diferents racons del món i, a més, podeu trobar informació sobre la llibertat dels documents i publicitat de la iniciativa a alguns dels blocs i de les webs que visiteu.