Joan Garriga, premi Ciutat de Barcelona 2007 de música

  • I el dissenyador d'efectes especials Lluís Castells rep un Goya pel seu treball a 'El orfanato'

VilaWeb
Redacció
06.02.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Garriga i Martínez, líder del grup musical La Troba Kung-Fú, ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona 2007 de música, que atorga l’Institut de la Cultura de Barcelona (ICUB). El premi de música li ha estat atorgat, per majoria ‘per la fusió d’estils al voltant de la rumba catalana materialitzat en el disc Clavell Morenet’. El jurat, format per Lluís Hidalgo (president), Joan Oller, Mingus B. Formentor, David Albet i Eva Vila, també ha destacat ‘la seva capacitat per fer servir les noves tecnologies per produir, promocionar i difondre l’obra’.Els premis Ciutat de Barcelona es lliuraran el dimecres 13 de febrer en un acte al Palau de la Música Catalana.

Pel que fa a la música, també cal destacar que un altre grup garriguenc, Gertrudis, està d’enhorabona: ha entrat aquest mes amb el seu tercer disc, ‘Politica de verbena’, en la prestigiosa llista d’àlbums destacats que elaboren mensualment la cinquantena de crítics europeus que formen part dels World Music Charts. Gertrudis ocupa el lloc número 12 del rànquing.

Un Goya garriguenc

Setmana de premis per a garriguencs. L’equip del dissenyador d’efectes especials digitals Lluís Castells, de 27 anys, ha guanyat un premi Goya pels efectes especials de ‘El orfanato’, de José Luis Bayona. Acompanyat per la resta de l’equip (David Martí, Monte Ribé, Pau Costa, Enric Masip i Jordi San Agustín) el garriguenc va recollir el guardó reconeixent la feina de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), on estudiava fins l’any passat i actualment imparteix una assignatura. També el vam poder veure dilluns en un reportatge sobre l’ESCAC al programa ‘Entrelínies’ de TV3.

Enllaços
La notícia, a la web de l’ICUB
Notícia ‘La Troba Kung-Fú guanya el X Premi Puig-Porret de periodisme musical’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any