La direcció de TMB i els sindicats, enrocats

  • No arriben a cap acord, i es manté la vaga pels dies 2, 3 i 4 de gener

VilaWeb
Redacció
28.12.2007 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’han tornat a reunir representats de TMB i dels sindicats de la Confederació General del Treball (CGT) i l’Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub), però no han arribat a cap acord: l’empresa no està disposada a negociar fins que es desconvoqui la vaga, mentre que els sindicats exigeixen els dos dies de descans setmanal. Així les coses, els treballadors mantenen la vaga d’autobusos per al 2, 3 i 4 de gener.A més a més, com a mesura de pressió, quatre conductors d’autobús han començat avui una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Diuen que la mantindran fins l’1 de gener, i que si la direcció de TMB els dóna dos dies de descans setmanal abans, desconvocaran la vaga que comença el 2 de gener.

Josep Garganter, representant de la Confederació General del Treball (CGT) és un dels quatre conductors d’autobús de TMB en vaga de fam des d’aquest matí. En declaracions a VilaWeb, Garganter ha dit: ‘Estem disposats a tot per arribar a un acord’. A més, ha denunciat que la guàrdia urbana no els deixa seure en cadires a la plaça, ‘quan altres vegades s’ha fet’.

Al vespre, els conductors en vaga aniran a dormir a un local sindical a prop de la plaça Sant Jaume.

La reunió d’ahir

Ahir la CGT i l’Associació de Conductors de Transport Urbà de Barcelona (Actub) es van reunir amb els representants de TMB al Departament de Treball per arribar a un acord d’última hora i evitar, així, la vaga dels dies 2, 3 i 4 de gener. Però les parts no es van posar d’acord i, per tant, van mantenir la vaga.

Dilluns els vaguistes, reunits en una assemblea a la plaça de la Universitat de Barcelona, van decidir de mantenir la vaga, que únicament desconvocaran, si TMB s’avé a reunir-se amb ells bilateralment. Però la reunió d’ahir era la que sol convocar el Departament de Treball abans d’una vaga per mirar de resoldre el problema que la motiva i evitar-la. Ara, una de les poques bones notícies de la reunió és que TMB està disposada a negociar, malgrat les vagues anunciades.

El batlle Jordi Hereu va dir, dilluns mateix, que no podia fer de mitjancer entre TMB i els treballadors, com els vaguistes li havien demanat, si no es desconvocava la vaga. Per ell, la vaga impossibilita la negociació, una negociació que ha d’ajornar-se, en tot cas, al pròxim conveni col·lectiu.

Els dies 21, 22, 23 i 24 de desembre els conductors d’autobusos ja van fer una vaga, convocada per la CGT i Actub, per a reclamar dos dies de descans setmanal i més festius en cap de setmana. La raó que addueixen és que, en les condicions actuals, no poden conciliar vida personal i laboral, raó que, segons ells, l’empresa no volia atendre. Les xifres de seguiment de la vaga van arribar al 40%, segons l’empresa, i al 90%, segons els treballadors.

(Foto: Tres dels quatre conductors en vaga de fam, aquest matí davant del pessebre instal·lat a plaça Sant Jaume.)

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Mitjans de transport.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any