Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  16.12.2007  20:02

Els bombardeigs turcs al Kurdistan meridional causen set morts, segons el PKK

El govern iraquià diu que els atacs han afectat una desena de poblacions i que han fet una víctima mortal i dos ferits

Men?ame
 

El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) ha informat avui que els bombardeigs de l'exèrcit turc durant el dia d'avui al Kurdistan meridional havien causat la mort de dos civils i de cinc milicians i havien destrossat nombroses cases, una escola i un hospital, segons l'agència de notícies pro-kurda Firat. Segons el govern iraquià, els atacs han afectat una desena de poblacions i ha rebaixat la xifra de víctimes a un mort i dos ferits.

L'octubre passat el parlament turc va autoritzar l'exèrcit a intervenir al Kurdistan meridional. L'exèrcit ha mobilitzat des d'aleshores uns cent mil soldats i artilleria pesada a la frontera amb l'Irac, però tant els Estats Units com l'Irac han demanat al primer ministre, Recep Tayyip Erdogan, que no dugui a terme cap incursió militar.

La qüestió kurda obliga a fer equilibris diplomàtics a la regió: el govern autònom del Kurdistan meridional és un aliat important dels Estats Units, des que els kurds van contribuir a enderrocar Saddam Hussein. Però també ho és Turquia, que els EUA fan servir de plataforma militar estratègica d'intervenció al Pròxim Orient. Sense anar més lluny, l'exèrcit dels Estats Units subministra armament a les tropes nord-americanes estacionades a l'Irac des de Turquia.