Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  17.11.2007  06:00

La Plataforma Antifeixista fa una crida a la mobilització si no es desautoritza la concentració neonazi convocada per a aquesta tarda

Els amics i amigues d'un conegut neonazi, agredit a principis de novembre, han convocat una concentració en suport a l’hospitalitzat

Men?ame
 

Després de l’agressió al membre del MSR Ivan Chicano el passat cap de setmana, demà a la tarda hi ha convocada una concentració en suport a aquest. Davant d'això la Plataforma Antifeixista i el Moviment Popular de Sabadell exigeixen la il·legalització d’aquesta i anuncien una concentració de caràcter antifeixista per demà mateix en cas que la desautorització no sigui tramitada. Les entitats exigeixen un posicionament clar de les institucions.

El passat 4 de novembre un conegut neonazi de Sabadell va ser agredit a l’Avinguda de Matadepera i actualment encara està hospitalitzat. Els Mossos d’Esquadra ja tenen identificats a alguns dels pressumptes autors de l’agressió.
En resposta a tot això, els amics i familiars del neonazi agredit han convocat per a aquest dissabte una concentració a les 6 de la tarda davant de la plaça de l’Ajuntament per demanar justícia per l’agredit.
La Plataforma Antifeixista de Sabadell (PAS) juntament amb el Moviment Popular de Sabadell (MPS) han denunciat que aquesta concentració és una “convocatòria trampa”. En un comunicat aquestes entitats han demanat la il·legalització d’aquesta concentració de caràcter feixista argumentant que “sota falses demandes de justícia, aquesta concentració només serà una mostra més d’enaltiment racista i feixista a la ciutat”. El conjunt d'entitats socials es remeten a l’alarmant situació que viu Sabadell sota la presència de “grups d’ultradreta que amenacen, intimiden, pinten i atemoritzen la ciutat”. Així doncs, demanen a les institucions que es posicionin contundentment i immediatament contra qualsevol mostra d’aquests grups racistes. I alhora han exigit la il·legalització de l'acte i el seu impediment.
En cas que aquesta concentració no sigui desautoritzada, els grups antifeixistes ja esmentats han anunciat la convocatòria d’una altra concentració a favor d’una ciutat solidària, acollidora i antifeixista avui a les 5 de la tarda a la plaça del Gas.