El govern balear i el català col·laboraran en política lingüística

  • Acorden compartir tota la informació sobre la llengua i impulsar campanyes conjuntament

VilaWeb
Redacció
15.11.2007 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La directora general de Política Lingüística balear, Margalida Tous, i l’homòleg de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, han acordat treballar conjuntament per promoure el català. En concret, els executius compartiran tota la informació que tinguin sobre la llengua, i impulsaran campanyes conjuntament. Per començar, el govern balear tirarà endavant l’any que ve el programa de voluntariat lingüístic que ja s’aplica al Principat. ‘Gairebé tindrem una política lingüística comuna’, ha dit Joan a VilaWeb.De fet, Menorca i alguns pobles de Mallorca ja estan aplicant el programa de voluntariat lingüístic, organitzant trobades entre catalanoparlants i persones que no el saben parlar. Però, a partir de l’any que ve, el govern balear l’impulsarà a totes les Illes, segons que ha informat Margalida Tous a VilaWeb.

Tous també ha explicat que la disjuntiva és tenir política lingüística o no tenir-ne, i que el govern balear ha decidit, per primer cop, fer accions de promoció de la llengua. L’objectiu del govern balear, segons Tous, és fomentar l’ús del català a tots els àmbits de la societat.

Any internacional de les llengües

Com a mesures concretes de col·laboració, ambdós executius faran estudis lingüístics conjuntament. A més, també organitzaran plegats diverses activitats per l’any internacional de les llengües.

Enllaços
Arxiu VilaWeb TV: Bernat Joan:’Qui representi aquesta societat ha de dominar el català’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any