Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.11.2007  06:00

Neix l'Observatori de la Llengua Amaziga a Catalunya

Impulsarà recerques sobre l'idioma i en promourà l'aprenentatge

Men?ame
 

Linguamón, la UAB i la Universitat de Cadis signen avui un acord per a constituir l'Observatori de la Llengua Amaziga a Catalunya, que finançarà recerques sobre aquest idioma nord-africà, prepararà material didàctic per a difondre la realitat de la llengua amaziga en la societat catalana i per a fomentar-ne l'aprenentatge. L'Observatori també vol contribuir a la integració dels centenars de milers d'amazigoparlants que resideixen a Catalunya.

L'autor algerià, de cultura amaziga, Salem Zenia, pronunciarà a l'acte de constitució de l'Observatori la conferència 'Escriure en una llengua com l’amazic'. Zenia és 'escriptor refugiat', val a dir, beneficiari d'un programa, impulsat pel PEN Català, per a aixoplugar escriptors amenaçats, perseguits o en perill de ser empresonats d'onsevulla del món. Zenia és en el punt de mira del fonamentalisme islàmic per haver defensat la laïcitat de l'estat. L'any 1998 va fundar el diari Racines/Iz'uran, en francès i amazic, que propugna el reconeixement de la llengua i de la cultura amazigues.