Núria Pòrtulas ja ha sortit de la presó

  • El jutge de l'Audiència nacional espanyola en decreta la llibertat sota fiança

VilaWeb
Redacció
07.06.2007 - 20:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre mesos després d’haver estat detinguda, avui a un quart de nou del vespre Núria Pòrtulas ha sortit de la presó de Madrid on l’havien reclosa. Ara fa cap a Sarrià de Ter (Gironès). La família de la noia ha pagat la fiança de 15.000 euros imposada pel jutge de l’Audiència nacional espanyola, Juan del Olmo, a petició de la fiscalia. Acusada de pertinença a banda armada, Núria Pòrtulas s’haurà de presentar cada dia al jutjat de Girona.

Pòrtulas ja havia declarat a l’Audiència espanyola quan fou detinguda i li aplicaren la llei antiterrorista. La segona declaració, de dues hores, va circumscriure’s a la documentació confiscada al seu domicili i fou admesa a petició del seu advocat, Benet Salellas, que ha demanat l’absolució per manca de proves inculpatòries.

Explicacions

L’advocat va informar després de l’interrogatori que Pòrtulas havia explicat tots els punts sobre la documentació confiscada, que contenia retalls de premsa i fitxers informàtics. En un disc, segons l’acusació, hi havia instruccions tretes d’internet per a fabricar còctels Molotov. Durant la declaració Benet Salellas va presentar al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades per municipis catalans (entre els quals el de Girona) en favor de la llibertat de Pòrtulas. I ara diu que espera que el jutge decreti la llibertat incondicional.

Des de la detenció, el 7 de febrer, hi ha hagut incomptables concentracions de suport i moltes crítiques a la gestió del Departament d’Interior.

Enllaços
Web de solidaritat amb Núria Pòrtulas
VilaWeb TV: Núria Pòrtulas: a la presó per una llibreta?

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any