Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.05.2007  17:50

Polèmica per l'ús de punxons pels Mossos d'Esquadra

En van fer servir ahir en la manifestació dels okupes

Men?ame
 

L'actuació dels Mossos d'Esquadra en la manifestació del col·lectiu okupa ahir a Barcelona ha tornat a obrir la polèmica en aquest cos. La policia va fer servir punxons per tal de contenir els manifestants en els moments en què hi hagué més tensió. Segons els mossos es tracta d'una arma de defensa completament reglamentària que només empren els agents que han superat un curs especialitzat, però els okupes els acusen de fer-la servir com a arma repressiva.

El conseller d'Interior, Relacions institucionals i Participació, Joan Saura, ha justificat avui que els Mossos d'Esquadra facin servir aquests elements i ha insistit que és una arma reglamentària. No pensen el mateix els manifestants que van assistir a la manifestació. Membres de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona van acusar la policia d'emprar-los com a arma repressora i no pas com a arma defensora, i d'abús de poder.

Recordem que durant la concentració i el recorregut hi hagué moments de tensió entre els manifestants i la policia de la Generalitat, i va haver-hi alguna càrrega. Un dels moments més tensos va ser quan un dels agents va rebre un cop a la cara que li va trencar el nas. Tot amb tot, no hi hagué detinguts.