Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  17.05.2007  14:27

Conde-Pumpido diu que potser s'ha passat en la prohibició de les llistes abertzales

Men?ame
 

Ara que el Tribunal Constitucional espanyol ha anul·lat prop de quatre-centes candidatures electorals de l'esquerra abertzale, avui el fiscal general de l'estat, Cándido Conde-Pumpido, ha admès que 'és possible que ens haguem passat, però ha colat'. Convé recordar que la fiscalia havia sol·licitat la impugnació de més d'un centenar de llistes d'Acció Nacionalista Basca (ANB) i de totes les candidatures d'agrupacions d'electors.

Durant l'esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Pumpido ha dit que té el dubte que poster la fiscalia ha anat massa enllà en sol·licitar la prohibició d'aquestes llistes, perquè hi ha municipis on pràcticament no ha quedat cap candidatura per a les eleccions del 27 de maig. Amb tot, Pumpido ha defensat el paper de la fiscalia i de l'advocacia de l'estat en aquesta qüestió.

El fiscal també ha recordat que l'esquerra abertzale té dret a anar a votar i ha criticat la lectura que alguns fan de la llei de partits, que la veuen com un 'Guantánamo electoral'. Sobre la possible il·legalització d'ANB, Pumpido ha dit que la fiscalia estarà atenta als moviments al voltant d'aquest partit però ha afegit que el fet que Batasuna hagi demanat el vot per a aquesta formació no és motiu suficient per il·legalitzar-la.