Malestar al tripartit de Barcelona per l’anunci d’Hereu de tancar dilluns la devolució del castell de Montjuïc

  • Els socis de govern i l'oposició critiquen l'electoralisme del PSC

VilaWeb
Redacció
29.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC i ICV, socis del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, han mostrat el seu malestar per l’anunci fet per l’acalde Jordi Hereu sobre la devolució del castell de Montjuïc. Hereu ha dit que demà es reuniria amb José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa i que allà mateix tancarien l’acord pel qual el govern espanyol cedirà el castell a la ciutat, una històrica reivindicació. Tant els socis de govern com els partits de l’oposició han criticat l’ús partidista del PSC.L’alcaldable per Iniciativa, Imma Mayol, ha dit que és inacceptable que la devolució del castell es converteixi ‘en un regal del senyor Zapatero al senyor Hereu’ i ha expressat el seu desacord i malestar per la manera d’actuar dels socialistes. En un sentit semblant s’ha expressat el candidat d’ERC, Jordi Portabella, qui ha dit que a ningú se li escapa que l’acord arriba a les portes de les eleccions. En tot cas, Portabella ha afegit que celebra que finalment arribi la cessió.

Des de l’oposició, el candidat de CiU, Xavier Trias, ha dit això dels socialistes: ‘Els hauria de caure la cara de vergonya per utilitzar les institucions de manera partidista’. Per últim, el candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha lamentat l’electoralisme.

Fa més d’un any que projecte de llei que ha de permetre la cessió del castell està encallat. El principal punt de discòrdia entre el govern espanyol i l’Ajuntament era la condició imposada pel ministeri de Defensa de mantenir la bandera espanyola al castell. Sobre aquest punt, avui Jordi Hereu no n’ha dit res. El consistori barceloní té previst fer del castell la futura seu d’un centre per la pau.

Enllaços
Projecte de llei de cessió del castell de Montjuïc (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any