Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  22.04.2007  06:00

Entre tots ho farem tot

PledgeBank, una comunitat virtual per a fer coses plegats

Men?ame
 

Intentar canviar una situació només amb l'esforç individual genera impotència. A tall d'exemple: si només som nosaltres qui no fa servir bosses de plàstic al supermercat o qui separa la brossa orgànica de la no orgànica, poca cosa aconseguirem per al benefici del medi. Però amb la col·laboració de moltes persones, a vegades els projectes es fan realitat. Per aconseguir involucrar com més gent millor en una causa o projecte ha nascut PledgeBank, una iniciativa a internet per aconseguir canviar coses amb l'esforç de tothom.

Implicació

El funcionament és el següent. Es proposa una acció que interessi portar a terme i s'escriu a la web demanant la col·laboració de més persones. Per exemple: 'Donaré vint euros per a un projecte de solidaritat al Sudan si cinquanta persones més també ho fan'. D'aquesta manera, es pot aconseguir el compromís d'unes quantes persones més per a portar a terme alguna bona acció o qualsevol altra cosa que vulguem fer. Una vegada s'ha reeixit, es publica a la pàgina web.

La idea del PledgeBank és de l'organització no governamental mySociety. La pàgina principal és en anglès, però hi ha la possibilitat de fer-ne versions locals, de fet, ara ja n'hi ha en unes quantes llengües més: gal·lès, alemany, espanyol, esperanto, francès, portuguès, italià, rus i ucraïnès.