Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  01.04.2007  07:00

'Dia d'enganar' a Menorca

Continua la tradició anglo-saxona de l'April's Fool Day

Men?ame
 

Si a la majoria del país el 28 de desembre és el dia dels innocents, a Menorca és el dia 1 d'abril. Aquesta illa festiva el Dia d'enganar coincidint amb l'April's Fool day anglo-saxó. Menorca segueix la tradició faceciosa de l'1 d'abril, i no la del 28 de desembre, a conseqüència d'haver estat ocupada pels anglesos durant una setantena d'anys del segle XVIII: del 1708 al 1756, del 1763 al 1781, i del 1798 al 1802.

Atenció, doncs, avui, a les notícies que puguin aparèixer a les webs i mitjans de comunicació menorquines i centreuropees. L'entrada April's Fool de la Wikipèdia esmenta alguns exemples d'innocentades d'anys anteriors: algunes webs xineses i coreanes van publicar que Bill Gates havia estat assassinat; una televisió neerlandesa va anunciar que la torre de Pisa havia caigut; i una de les més sonades: la BBC va emetre tot un reportatge explicant que els suïssos collien els fideus dels arbres.