Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.03.2007  03:00

Llach diu adéu

El cantant va dedicar la primera cançó als espectadors valencians de TV3

Men?ame
 

Un llarguíssim i emocionat aplaudiment va tancar el concert de Lluís Llach que es va fer ahir a Verges i que havia començat amb crits contra el president Montilla, que era entre els assistents. Lluís Llach va presentar la primera cançó, 'Geografia', amb una salutació especial als espectadors de TV3 que l'estaven veien des del País Valencià reclamant que el PP no tanqui les emissions digitals, tal i com ha anunciat que farà la setmana vinent.

En un concert d'unes tres hores, Llach va cantar les mateixes cançons que el dia anterior, però va ser més contundent amb els comentaris ideològics i polítics que feia entre cançó i cançó. Davant de gairebé tot el govern de Catalunya, va criticar l'actitud mediocre dels polítics amb l'estatut i va dir que feia vint anys que l'esquerra social europea havia renunciat a transformar la societat. El concert va tenir un marcat to reivindicatiu i fins i tot, entre cançó i cançó, van pujar dos nois a l'escenari amb una pancarta demanant l'alliberament de Núria Pòrtulas. Els responsables de la seguretat els van fer baixar, però Llach va dir que ja estava bé que passessin aquestes coses. Finalment, el públic va dir adéu a Llach cantant l''Estaca' i 'Els Segadors', mentre ell marxava de l'escenari caminant entre els assistents i saludant tothom qui es trobava.

El concert d'abans d'ahir també va començar amb un públic entusiasmat que, d'entrada, es va passar tres minuts aplaudint. Llach, tot i que va cantar gairebé les mateixes cançons que havia ofert als últims concerts, en va incloure una de nova: 'Verges 2007', que havia acabat tot just el dia abans. El públic va poder acompanyar el cantant entonant la cançó nova, perquè es van repartir papers amb la cançó impresa entre els assistents. Així, entre cançons com 'Geografia', 'Un núvol blanc', 'Itaca', 'Maremar'… Llach va fer llargs comentaris i reflexions sobre temes com l'estatut o els polítics i també va dedicar una cançó a Salvem l'Empordà. El públic també va dir adéu al cantant amb un aplaudiment d'uns deu minuts i amb el cant de la coneguda 'Estaca'.