Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  11.03.2007  06:00

Agustí Cerdà, candidat d'ERPV a la Generalitat Valenciana

Qualifica el Compromís pel País Valencià de pacte d'interessos

Men?ame
 

Esquerra ja ha començat a València la pre-campanya per a les eleccions del 27 de maig. Ho van fer amb un acte al Palau de Congressos, on Agustí Cerdà fou proclamat candidat a la presidència de la Generalitat. Cerdà va rebre el suport del president de la formació, Josep-Lluís Carod-Rovira; del secretari general, Joan Puigcercós; del candidat a la batllia de València, Josep Heras, i de la candidata a Xàtiva, Lupe Ferrer.

Cerdà, que actualment és el portaveu del partit al Congrés espanyol, presenta la formació republicana com una opció d'esquerres 'valenta i no subordinada a ningú', en contraposició a la candidatura conjunta que encapçalen EUPV i el Bloc, Compromís pel País Valencià. El candidat d'Esquerra destaca que el partit ha guanyat implantació al País Valencià i, segons diu, n'és una bona prova que en quatre anys hagi passat de quinze llistes per a les municipals, a més de seixanta.
De la mateixa manera el candidat republicà ha afirmat que el que el País Valencià no necessita només un canvi de govern sinó que necessita 'un canvi de model', basat en més poder polític i una millor financiació.

Els parlaments

Josep Lluís Carod Rovira va dir que cal acabar amb les actituds paternalistes i hegemòniques de Catalunya en relació amb el País Valencià. Segons el líder independentista, 'si volem fer una nació compartida cal dir que no és més d'uns que d'uns altres'. Puigcercós va afirmar que, hores d'ara, ERC és una realitat al País Valencià i un exemple del treball basat en una idea de nació unida i forta.

Respecte de la negativa a entrar a la coalició Compromís pel País Valencià, el candidat dels republicans a la Generalitat, Agustí Cerdà, va dir que es tractava d'un pacte d'interessos i poc compromés.