Notícies

Dijous  01.03.2007  06:00

Guillem-Jordi Graells serà el nou president de l'AELC

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha convocat assemblea general per al 15 de març

Men?ame
 

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha convocat assemblea general per al 15 de març. Aquesta assemblea ha d'elegir el nou president, que substituirà Jaume Pérez Montaner, que ho ha estat vuit anys. Acabat el període d'admissió de candidatures, tan solament se n'ha presentat una de presidida per Guillem-Jordi Graells, amb Mercè Canela de vice-presidenta.

Guillem-Jordi Graells (Terrassa, 1950) és sobretot un home de teatre. Fundador del Teatre Lliure de Barcelona, actualment és membre de l'equip de direcció artística (prepara un volum sobre el trentè aniversari d'aquesta institució). En l'àmbit literari, l'any 1971 conjuntament amb Oriol Pi de Cabanyes, va dur a terme el conjunt d'entrevistes que formaren part del llibre 'La generació literària dels 70', que va donar nom a la generació d’escriptors sorgida aquell tombant de dècada. Ha escrit teatre, ha conreat la crítica literària i l'assaig, la traducció i els guions televisius.

Guillem-Jordi Graells coneix bé l'AELC, car va incorporar-se a la junta, en qualitat de vocal, l'any 1980. Des de llavors hi ha ocupat un seguit càrrecs: vocal (1980-85), tresorer (1985-88), secretari (1988-91) i vice-president (1998-99). En representació de l’AELC també ha estat membre de la junta de govern de la Institució de les Lletres Catalanes, entitat que va contribuir a refundar.