Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.02.2007  17:59

Brussel·les denunciarà la llei d'urbanisme valenciana al Tribunal de Luxemburg

Aquest vespre arriba al País Valencià la delegació de l'eurocambra que examinarà durant dos dies les irregularitats urbanístiques

Men?ame
 

La Comissió Europea denunciarà el pròxim 21 de març la Llei Urbanística Valenciana (LUV) al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per vulnerar la legislació europea. Així ho ha confirmat l'eurodiputat dels Verds David Hammerstein, que forma part de la delegació de l'eurocambra que avui al vespre arriba al País Valencià per examinar les denúncies per irregularitats urbanístiques enviades per particulars i entitats a Estrasburg.

L'executiu comunitari ja va avisar que l'antiga llei d'urbanisme, la LRAU, incomplia tot un seguit de directives comunitàries. Aleshores, el govern valencià va aprovar la LUV, però la Comissió Europea va advertir que no resolia les irregularitats de l'antiga llei. Després d'uns quants avisos a la Generalitat valenciana, la Comissió va dir que ja no hi havia marxa enrere i que portaria la llei als tribunals.

Els motius són ben clars: la normativa viola, segons Brussel·les, la directiva d'hàbitats, la d'avaluacions ambientals, la d'avaluacions estratègiques i la de contractació pública. Segons Hammerstein, per la 'manca de transparència, igualtat de tracte i per l'existència de contractacions i adjudicacions no obertes a concurs públic'.