Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  23.02.2007  19:43

Govern i ajuntaments reclamen explicacions urgents a Foment per les avaries de Renfe

Desenes de milers de persones s'han vist afectades per tres avaries en només cinc dies · Avui, a Martorell

Men?ame
 

La conselleria d'Obres Públiques de la Generalitat i un bon grapat d'alcaldes del Baix Llobregat, el Garraf, el Penedès i el Barcelonès han demanat una reunió urgent amb el ministeri de Foment espanyol perquè expliqui les causes de les constants avaries a la xarxa de rodalia de Renfe de Barcelona, i garanteixi solucions. Avui, per tercer dia aquesta setmana, una avaria a Martorell ha afectat milers de persones. Els usuaris han ocupat les vies com a mostra d'indignació.

El govern català ha reclamat que es convoqui la comissió de seguiment del funcionament de la xarxa de rodalia, per 'impulsar, accelerar i potenciar les inversions i les mesures previstes en el pla de xoc del ministeri de Foment'. Paral·lelament, els alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Vilafranca del Penedès o Barcelona també han demanat explicacions a Foment.

Usuaris indignats

Per protestar per les constants avaries, aquest vespre un centenar de persones, amb el suport de l'ajuntament, s'han concentrat a la plaça de la vila de Molins de Rei (primera fotografia, cedida per Xavier Caus).

Al matí, els usuaris de Renfe també han volgut fer visible la indignació. Arran de l'avaria a la catenària de l'estació de Martorell, de la línia C-7, un grup de perssones ha ocupat durant uns minuts la via, fins que la guàrdia civil els n'ha fet fora. L'avaria ha fet que els trens no circulessin durant dues hores. Quan s'ha restablert la circulació i ha hagut retards de mitja hora de mitjana, a les línies C-4 (de Sant Vicenç de Calders a Vilafranca del Penedès, passant per Sants) i C-7 (de Martorell a Montcada).

Aquesta setmana, per a milers dels usuaris de la xarxa de rodalies anar a la feina ha estat un suplici gairebé cada dia.

Tres de cinc

Ha estat la tercera incidència en només cinc dies. Dilluns, una avaria a la via 2 de l'estació de Sants ja va causar retards de quinze minuts de mitjana a les línies 1, 3 i 4 de la xarxa de rodalia. I dimecres, una altra avaria, en aquest cas a la catenària entre les estacions de Gavà i Garraf (línia C-2), va fer que, durant tot el matí, hi hagués retards de mitja hora de mitjana a totes les línies; en alguns casos foren de gairebé una hora. De retruc, l'avaria també va causar retards a la línia Barcelona-València i als trens de mitja distància.