Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  13.02.2007  08:29

Punt i final de Contrastant

El col·lectiu s'ha dedicat durant sis anys a fer una anàlisi crítica del discurs dels mitjans de comunicació

Men?ame
 

El col·lectiu Contrastant, que s'ha dedicat durant sis anys a fer una anàlisi crítica dels mitjans de comunicació, ha posat el punt i final a la seva tasca. Així ho han anunciat els responsables de l'organització, Miquel Almirall, Albet Berrio i Vicent Conca, en aquest comunicat. Contrastant ha volgut palesar la manca de rigor dels mitjans tot analitzant-ne el discurs, però la manca de temps per continuar-ho fent amb rigor els ha fet plegar.

En el comunicat de comiat, els responsables de Contrastant diuen que 'la feina d'analitzar el discurs implica la lectura de noves (i velles) aportacions teòriques en diverses disciplines (fonamentalment anàlisi del discurs, lingüística i sociologia) i en les circumstàncies actuals no podem dedicar-hi les hores que caldria'.

Tot amb tot, per més que la web de Contrastant no s'actualitzarà periòdicament, s'hi publicaran de manera excepcional recomptes d'assistència en manifestacions, una de les tasques que ha caracteritzat aquest col·lectiu. Però no ha estat pas l'única. A la secció de la web 'Vés en compte', s'analitza la manera com els mitjans de comunicació parlen de situacions conlictives, tot sovint amb una manca de rigor, amb una excessiva dependència de les fonts oficials i una dependència dels interessos de grups empresarials. A les seccions 'los nacionales' i 'los regionales', Contrastant ha mostrat com els mitjans de comunicació intervenen en la creació i la difusió d'aquell nacionalisme espanyol 'que atorga a tot allò que passa als Països Catalans la condició de fenomen regional inintel·ligible fora del marc de referència espanyol'. I la secció 'llengües' ha recollit les anàlisis dels discursos sobre la llengua.