Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  08.01.2007  06:00

'La cuina del Bulli també ha de servir perquè mengem millor a casa'

Entrevista amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia

Men?ame
 

Toni Massanés (Berga, 1965) és avui un dels personatges més actius de la cuina del país. Director de la Fundació Alícia, és un cuiner que no exerceix i que es defineix com un investigador de la cultura alimentària. En aquesta entrevista en vídeo explica alguns dels fronts, de recerca multidisciplinària, en què treballa la Fundació, com ara el d’uns gelats per a malalts de càncer o bé el de la recuperació d'espècies.

La Fundació Alícia (acrònim de ‘aliment’ i ‘ciència’), nada el 2004, és sostinguda per la Generalitat de Catalunya i la Caixa de Manresa i té el suport i l'assessorament del cuiner Ferran Adrià i del cardiòleg Valentí Fuster. A la tardor inaugurarà seu, un laboratori obert al costat del monestir de Sant Benet de Bages.

Massanés participa activament en la cuina d'autor i en la preservació de la cuina tradicional. És així que el trobem en dos llibres importants apareguts l’any passat: 'Lèxic científic gastronòmic' (Planeta) i 'Corpus de la cuina catalana' (Columna).