Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  27.12.2006  12:30

Joan Puig i Víctor Alexandre denuncien irregularitats en l'elecció del Català de l'Any

Es queixen que l'organització va ocultar el nom d'Èric Bertran

Men?ame
 

La llista inicial de candidats a Català de l'Any, que organitzen El Periódico i TV3, es va tancar amb quaranta-quatre noms, entre els quals hi havia Èric Bertran, autor del llibre 'Èric i l'exèrcit del Fènix'. Ara, l'escriptor Víctor Alexandre denuncia que inicialment el seu nom fou ocultat en la pàgina de votacions i que l'organització va rectificar per les queixes que hi va haver, però que va situar l'Èric en l'últim lloc d'una llista ordenada alfabèticament. El diputat d'ERC, Joan Puig, també se'n fa ressò en el seu bloc.

VilaWeb s'ha posat en contacte amb TV3 i amb El Periódico per saber la versió dels organitzadors d'aquest guardó, però no n'ha obtingut encara cap resposta.

Alexandre recorda que durant la primera setmana de la convocatòria Èric Bertran era el tercer nom més votat, 'però va ser dràsticament ocultat, cosa que, a banda de constituir un greuge comparatiu, es va convertir en un factor de dissuasió per al votant potencial que, per més que el cercava, no el trobava a la llista. Calia molta perseverança per intuir que el tercer candidat, després de Joan Laporta i Lluís Llach, es trobava en una llista marginal identificada com a Altres'. També explica que, després d'una queixa formulada per un votant, l'organització va incloure'l en una llista de quaranta-quatre noms ordenada alfabèticament; així, Èric Bertran hi hauria d'aparèixer entre Emma Vilarasau i Fabià Estapé, però el seu nom és al final de la llista.

De la seva banda, el diputat Joan Puig escriu: 'error, mala fe, no vull ésser mal pensat', i afegeix que 'sense l’Èric l’elecció del Català de l’any serà una pantomima més d’aquells que volen un país virtual, jo el vull real, per tant ara més que mai TV3 i El Periódico han de reconèixer 'el seu error'.

Sigui com sigui, dels quaranta-quatre noms de la primera llista de candidats, tan sols deu són els finalistes. Vegeu-los ací.