Joan Puig i Víctor Alexandre denuncien irregularitats en l’elecció del Català de l’Any

  • Es queixen que l'organització va ocultar el nom d'Èric Bertran

VilaWeb
Redacció
27.12.2006 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llista inicial de candidats a Català de l’Any, que organitzen El Periódico i TV3, es va tancar amb quaranta-quatre noms, entre els quals hi havia Èric Bertran, autor del llibre ‘Èric i l’exèrcit del Fènix’. Ara, l’escriptor Víctor Alexandre denuncia que inicialment el seu nom fou ocultat en la pàgina de votacions i que l’organització va rectificar per les queixes que hi va haver, però que va situar l’Èric en l’últim lloc d’una llista ordenada alfabèticament. El diputat d’ERC, Joan Puig, també se’n fa ressò en el seu bloc.VilaWeb s’ha posat en contacte amb TV3 i amb El Periódico per saber la versió dels organitzadors d’aquest guardó, però no n’ha obtingut encara cap resposta.

Alexandre recorda que durant la primera setmana de la convocatòria Èric Bertran era el tercer nom més votat, ‘però va ser dràsticament ocultat, cosa que, a banda de constituir un greuge comparatiu, es va convertir en un factor de dissuasió per al votant potencial que, per més que el cercava, no el trobava a la llista. Calia molta perseverança per intuir que el tercer candidat, després de Joan Laporta i Lluís Llach, es trobava en una llista marginal identificada com a Altres’. També explica que, després d’una queixa formulada per un votant, l’organització va incloure’l en una llista de quaranta-quatre noms ordenada alfabèticament; així, Èric Bertran hi hauria d’aparèixer entre Emma Vilarasau i Fabià Estapé, però el seu nom és al final de la llista.

De la seva banda, el diputat Joan Puig escriu: ‘error, mala fe, no vull ésser mal pensat’, i afegeix que ‘sense l’Èric l’elecció del Català de l’any serà una pantomima més d’aquells que volen un país virtual, jo el vull real, per tant ara més que mai TV3 i El Periódico han de reconèixer ‘el seu error’.

Sigui com sigui, dels quaranta-quatre noms de la primera llista de candidats, tan sols deu són els finalistes. Vegeu-los ací.

Enllaços
Victoralexandre.cat: Greus irregularitats en l’elecció del “Català de l’Any”, que organitzen El Periódico i TV3.
Bloc de Joan Puig a MésVilaWeb: TV3 a traïció? Greus irregularitats en l’elecció del “Català de l’any” que organitza El Periódico i TV3?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any