Saddam Hussein, condemnat a la forca

  • Se'l considera culpable de l'assassinat de 148 xiïtes

VilaWeb
Redacció
05.11.2006 - 10:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí s’ha fet públic el primer veredicte del judici contra Saddam Hussein per crims contra la humanitat, i és una condemna a mort. Se’l considera responsable de la detenció i assassinat de cent quaranta-vuit xiïtes de la població de Dujail el 1982 com a revenja per un intent frustrat de matar-lo quan el seu comboi passava pel poble. El tribunal iraquià, a més, ha sentenciat que mori a la forca, i no afusellat tal com havia demanat.La forca, a l’Irac, es reserva per als civils i l’afusellament per als militars. La capital de l’Irac, Bagdad, és avui plena de policies i soldats en previsió de possibles incidents. El govern hi ha imposat el toc de queda i també ho ha fet a d’altres ciutats properes, per evitar possibles atemptats en reacció al veredicte. També s’ha tancat el trànsit aeri a l’aeroport de Bagdad durant tot el dia.

Enllaços
BBC News: Death penalty for Saddam Hussein.
The Washington Post: Saddam Hussein Found Guilty in Genocide Trial .
Al-Jazira: Saddam Hussein sentenced to hang.
Europa Press: El president iraquià destaca la netedat del judici a Saddam Hussein, però evita comentar la sentència de mort.
Europa Press: Saddam Hussein crida la fi de la violència sectària i que s’evitin les represàlies contra els soldats nord-americans.
Europa Press: El president de l’Assemblea del Consell d’Europa considera que la sentència és un cop contra els valors humans.
Europa Press: Govern i oposició britànics aplaudeixen la condemna a mort de Saddam Hussein.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any