CiU i PSC apel·len al vot útil

  • Darrer cap de setmana de campanya

VilaWeb
Redacció
28.10.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU i el PSC han accentuat en les últimes hores les crides al vot útil amb l’objectiu d’arreplegar el màxim de suport possible. Artur Mas s’ha dirigit a les persones que el 2003 van votar ERC i que ara temen que els republicans facin president José Montilla, cosa que, segons Mas, deixaria la Generalitat en mans de Madrid. I José Montilla demana el vot de tota l’esquerra progressista, especialment d’Iniciativa, perquè assegura que l’única manera que els ecosocialistes tinguin un conseller és arribar a ser president.Pactes post-electorals

El candidat del PSC va admetre ahir, per primera vegada, que necessitarà el suport d’algun altre partit, si vol governar. Diu que vol ser el president d’un govern de majoria socialista, però amb aliances i suports, si fan falta.

I el candidat de CiU continua insistint amb el mateix missatge: si CiU no guanya, el tripartit es reeditarà, i serà encara més perjudicial per Catalunya. De fet Mas ha dit que hi hauria una crisi política ‘amb repercussió social’, si CiU no governava. Unes paraules que ha rebatut el candidat d’Iniciativa, Joan Saura. Ha dit que si Mas no governa, el que hi haurà és una crisi política dins CiU.

ERC, entre CiU i el PSC

Un dia més els republicans mantenen la coneguda equidistància i recorden tant a CiU com al PSC que per governar els caldran pactes. El número dos d’ERC, Joan Puigcercós, ha criticat l’actitud de Mas i Montilla perquè tots dos asseguren que volen governar en solitari i es distancien dels republicans. Puigcercós recorda que els pactes seran necessaris i diu que tant CiU com el PSC estan ‘obrint ponts’ amb ERC.

Puigcercós ha estat especialment crític amb Artur Mas, a qui acusa de fer la ‘política del PP’ i de tenir un estil molt diferent del de Pujol.

Les eleccions obliguen a suspendre la funció de dimecres al TNC

El Teatre Nacional de Catalunya ha suspès la funció de l’obra ‘Uuuuh!’ del dimecres 1 de novembre perquè un dels actors, Pep Molina, ha estat cridat a formar part d’una mesa electoral. El teatre tornarà els diners de les entrades a aquelles persones que ja les hagin comprat. Si s’han comprat a les taquilles del TNC, cal anar al mateix lloc per obtenir els diners (de les tres de la tarda a les vuit del vespre). Si les entrades s’han adquirit a través del servei Telentrada i ja han estat retirades, cal anar a una oficina de Caixa Catalunya. Si encara no s’han retirat, Caixa Catalunya retornarà l’import al compte de l’afectat.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Web especial de la Generalitat sobre les eleccions de l’1 de novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any