El DVD de CiU sobre el tripartit, rebut amb crítiques

  • La federació distribuirà diumenge un milió de còpies de ConfidencialCAT

VilaWeb
Redacció
13.10.2006 - 15:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El DVD que CiU distribuirà diumenge amb la premsa ha generat crítiques de tots els partits catalans. ConfidencialCAT és un vídeo de format informatiu, de 55 minuts de durada, que repassa els tres anys i escaig de govern tripartit, amb dures crítiques sobretot a José Montilla i a Josep Lluís Carod-Rovira. El vídeo ja es pot veure al web de CiU. Artur Mas diu que conté ‘informació objectiva’, però la resta de partits no l’han rebut bé.El DVD repassa els episodis més polèmics del tripartit, des de la fotografia de Carod amb la corona d’espines, fins a l’esfondrament del túnel del Carmel, el caos viscut a l’aeroport del Prat aquest estiu o l’entrevista del líder d’ERC amb la direcció d’ETA, aquest sota el títol ‘L’últim tango a Perpinyà’.

El documental és especialment crític amb el candidat socialista, José Montilla, a qui defineix com l’arquitecte del tripartit, com l’home que va estar darrere del pacte del Tinell i de la caiguda de Maragall.

Pel candidat de CiU, Artur Mas, el DVD no inventa res, sinó que exposa ‘fets reals’, encara que reconeix que ‘no és la veritat absoluta, sinó que és la nostra visió dels fets’. Sigui com sigui, per Mas CiU té l’obligació de recordar als ciutadans què ha passat durant els tres anys de tripartit, per evitar que el PSC, ERC i ICV reeditin el pacte. A més, el candidat convergent creu que el tripartit ha d’assumir els seus actes.

CiU presentarà el vídeo a la premsa aquesta tarda i des de VilaWeb us n’oferirem els enllaços corresponents.

Ironia i crítiques de tots els partits

Els més crítics amb l’estratègia de CiU han estat els republicans. Tant Josep LLuís Carod Rovira com Joan Puigcercós l’han qualificat de ‘miserable’. Puigcercós també ha afegit que el DVD és ‘destructiu’ i ha dit que recorda molt al ‘vídeo de les FAES, en que es parla d’un complot paranoic en els atemptats de l’11-M’. És per això que el número dos d’ERC considera que la dreta catalana i espanyola no són tant diferents com pot semblar.

Per la seva banda, el candidat del PSC, José Montilla, ha estat més irònic a l’hora de valorar el documental. Montilla s’ha preguntat ‘per què no hi surten els seus amics del PP, ni el pacte del Majestic?’. Des d’Iniciativa, el candidat Joan Saura, també ha estat crític amb CiU i s’ha mostrat confiat que, d’aquí a quatre anys, ‘podran continuar fent DVD, mentre nosaltres donarem respostes als problemes del país’. Per últim, el candidat del PP, Josep Piqué, considera que el DVD demostra la impotència de CiU per presentar projectes de govern i fer propostes electorals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any