Notícies

Dimarts  18.07.2006  06:00

Els millors blocs científics, segons Nature

Men?ame
 

Els blocs de ciència no solen pas figurar entre els més populars de la comunitat internauta. Tot i amb això, la prestigiosa revista Nature n'ha seleccionats uns quants dels que desvetllen més interès , basant-se en les estadístiques de Technorati. Dintre els més de 47 milions de blocs indexats per aquest cercador de bitàcoles, hi ha cinc blocs escrits per científics (això sí, tots en anglès) que figuren entre els 3.500 més llegits.

Pharyngula, dedicat a l'evolució i escrit pel biòleg de la Universitat de Minnesota, Paul Myers, és el que se situa més amunt, al lloc 179; Panda’s thumb (títol que fa una picada d’ullet al famós llibre de Stephen Jay Gould), és un bloc comunitari crític del creacionisme i del disseny intel·ligent; RealClimate, que parla de canvi climàtic, és obra de Stefan Rahmstorf; Cosmic Variance, un bloc escrit per cinc físics que vol ser ‘provocatiu’ i ‘fer pensar’; i, finalment, The Scientific Activist, un bloc de ciència i política que es féu conèixer revelant que un alt càrrec nord-americà havia mentit sobre les seves qualificacions acadèmiques.

A més d’aquests cinc blocs, Nature ofereix la llista dels cinquanta blocs de ciència més llegits (tots en anglès) i la posició que ocupen a Technorati.