Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  29.05.2006  06:00

El PSM emprèn una nova etapa amb el designi de crear el bloc

En dimiteixen els principals candidats i Biel Barceló n'és el nou secretari general

Men?ame
 

El 18è Congrés del PSM d'aquest cap de setmana ha marcat un punt d'inflexió important del partit, sobretot perquè s'ha aclarit finalment que s'incardinarà al bloc progressista a les eleccions al Parlament balear del 2007. Això vol dir que s'ha imposat el sector oficialista, dirigit per Gabriel Barceló, nou secretari general. En conseqüència, els candidats al govern balear, Mateu Crespí i a la batllia de Palma, Pere Muñoz, han dimitit.

Tant Crespí com Muños s'havien declarat contraris a formar un bloc progressista i nacionalista amb les forces polítiques situades a l'esquerra del PSIB-PSOE i dimiteixen per discrepància amb l'aposta pel bloc que ha fet la militància del PSM.

A més de Biel Barceló, que és el nou secretari general, després de la renúncia de Jaume Sansó, l'executiva nacionalista que ha de contribuir a formar el bloc i a participar en els comicis del 2007, és completada per Joana L. Mascaró (presidenta), Nanda Ramon (vice-presidenta) i Marta Prunés (secretària d'organització). Pere Trias és el secretari de finances i Catalina Nicolau, secretària de campanya. Ocupen les vocalies Francisca Vives, Antoni Rodríguez, Xavier Bacigalupe, Sebastià Serra, Xavier Aguiló, Biel Vicens, Toni Noguera, Miquel Oliver i Tonina Ferrà.