Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  25.05.2006  06:00

La Sexta ocupa la freqüència de TV3 al País Valencià

Acció Cultural passa les emissions dels repetidors a la TDT

Men?ame
 

Televisió de Catalunya (TV3 i C33) es veuen al País Valencià gràcies als repetidors que hi va instal·lar fa força anys Acció Cultural del País Valencià perquè, segons la legislació espanyola, Televisió de Catalunya no pot emetre fora del Principat. Doncs bé, ara, el nou canal La Sexta emet al País Valencià a la mateixa freqüència que ocupava TV3, de manera que en tapa el senyal. Mentrestant, ACPV va passant el senyal de TV3 a la TDT.

Segons fonts d'Acció Cultural, a mesura que la Sexta es vagi implantant al País Valencià, Acció Cultural anirà traslladant les emissions de TV3 i C33, fins ara vehiculades analògicament, a la Televisió Digital Terrestre. De moment, ja hi ha afectats els repetidors de la Safor, Alacant i Castelló; en canvi, a València i rodalia encara es pot veure el senyal analògic de TV3. Això sí, a partir d'ara, qui vulgui veure TV3 i el C33, haurà d'adaptar l'antena de televisió de manera que pugui rebre el senyal digital i haurà de disposar d'un descodificador de TDT.

La Sexta també va interferir el senyal del Canal Català Osona

Aquest no és pas el primer maldecap que causa la Sexta. Canal Català Osona (TVO), per exemple, que emet des de fa dinou anys pel canal 21 de la UHF, va denunciar interferències del senyal de la Sexta. La cadena local tenia les autoritzacions corresponents de la Generalitat per a emetre, però el Ministeri d'Indústria espanyol li va donar deu dies per a canviar de canal i no li va tocar més remei, a TVO, que emetre pel canal 51 de l'UHF.