Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.05.2006  07:17

La Dama ja és a Elx

Hi va arribar ahir al vespre, amb grans mesures de seguretat

Men?ame
 

Ahir, a quarts de deu del vespre, una de les obres més importants de l'art iber va arribar al lloc on va ser descoberta. La Dama d'Elx ha tornat, de manera temporal, a la capital del Baix Vinalopó. I hi ha tornat per ser l'estrella d'una exposició al Palau d'Altamira, que s'obrirà demà i es tancarà el mes de novembre. Fa quaranta-un any que la Dama va sortir d'Elx per anar a parar al Museu Arqueològic de Madrid.

El transport de la Dama es va fer amb grans mesures de seguretat. El vehicle que la portava anava proveït d'una caixa antixoc i antivibració, aïllada de la humitat i la calor, per a preservar de tota deterioració aquesta escultura, que, a més, hom ha assegurat per quinze milions d'euros. També la sala del Museu Arqueològic d'Elx on s'exposarà haurà de tenir unes condicions de temperatura i d'humitat constants. 'D'Ilici a Elx 2006' és el títol de l'exposició, que coincideix amb el cinquè aniversari de la declaració del Palmerar d'Elx Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.
La Dama d'Elx, descoberta el 4 d'agost de 1897 i considerada pels experts una obra mestra de l'art iber, té uns 2.500 anys d'antiguitat.