Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  03.03.2006  18:21

Lluís Llach toca 'Campanades a mort' a Vitòria

Trenta anys després de l'assassinat de cinc obrers per la policia

Men?ame
 

Lluís Llach va compondre 'Campanades a mort' colpit per l'assassinat, avui fa trenta anys, de cinc obrers de Vitòria per la policia. Doncs bé, la peça sona avui al vespre mateix a Vitòria. Hi col·laboraran l'Orfeó Donostiarra i l'Orquestra Simfònica del País Basc. El concert, molt emotiu, que l'Associació de Víctimes del 3 de Març ha contribuït a fer possible, s'enregistrarà per integrar-lo en un film sobre la vida de Llach.

Al País Basc, Euskal Irratia en fa un programa especial, però ací cap televisió o ràdio del país no el transmetrà.

El cantant va dir en una conferència de premsa que era escandalós que ningú no hagués demanat perdó encara per una actuació de la policia que es va saldar amb cinc morts, més de seixanta ferits greus i centenars de ferits no tan greus. També va explicar que havia començat a escriure aquesta peça, aclaparat per la impotència, el mateix dia que la policia havia perpetrat la matança a l'església de Sant Francesc d'Assís de Vitòria, on els treballador feien una assemblea. És a dir, que l'estat va respondre a una acció sindical amb el terror més absolut. Per això mateix demana que els responsables polítics facin una revisió històrica d'allò que realment va passar.

Les sis mil entrades del concert, que es fa al pavelló Fernando Buesa, s'han exhaurit completament. Però si voleu escoltar la peça, la podeu comprar per poc més d'un euro en la web oficial del cantant.