Notícies

Dijous  02.03.2006  13:13

Els primers Premis Ovidi Montllor volen potenciar els músics valencians

Men?ame
 

Avui s'han presentat els primers Premis Ovidi Montllor a la música valenciana, que s'atorgaran a músics valencians, independentment del lloc de residència o d'enregistrament del disc. Els promotors-organitzadors (Col·lectiu Ovidi Montllor-COM - Associació de músics i cantants del País Valencià, L’Avanç, Escola Valenciana i el Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi) volen que, més endavant, els premis abastin tota el domini lingüístic català.

De totes maneres, i a fi de contribuir a potenciar l’espai cultural i artístic del país, els organitzadors ja han instituït un premi, amb el nom de Muixeranga, al millor disc en català de tota l'àrea lingüística.

Els premis, que es lliuraran el mes de maig, consistiran en nou mencions diferents per als treballs editats des del 2001: millor disc, millor cançó, millor lletra, millors arranjaments i orquestració, millor disc pop-rock, millor disc de cançó d’autor, millor treball de folk, noves músiques i grup revelació.

L'organització lamenta que la promoció de la cultura valenciana depengui exclusivament de les entitats cíviques i que siguin aquestes que hagin de fer la tasca que correspondria a la Generalitat Valenciana.