Catalònia denuncia l’assetjament d’una immobiliària perquè deixi l’edifici que ara ocupa

VilaWeb
Redacció
21.07.2005 - 13:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables de la llibreria Catalònia de Barcelona han denunciat en una conferència de premsa que Espais Sabadell Promocions Immobiliàries, actual propietària de la finca (Ronda de Sant Pere número 3, a la Plaça Catalunya), els fa pressió immobiliària perquè abandonin els baixos que ocupa la llibreria, i que tenen llogats fins al 2019.

A la conferència de premsa multitudinària, tinguda a la llibreria, hi han fet pinya tots els propietaris i sectors afectats. Hi eren tots: el director de Catalònia, Miquel Colomer; els accionistes, i llibreters, Pep Duran, de la llibreria Robafaves de Mataró; Miquel Fàbregues de la Llar del Llibre de Sabadell; Tuni Jordana i Frederic Malàs de la Gralla de Granollers; Teresa Solé del Cau ple de lletres de Terrassa. I també Santi Ruiz, gerent del Gremi de Llibreters, i Miquel Àngel Fraile, de la Confederació de Comerç de Catalunya.

Miquel Colomer ha assegurat que Espais Sabadell (una empresa participada al 50% per Espais Promocions Immobiliàries i Caixa de Sabadell) pretén que Catalònia no continuï ocupant els baixos de la finca de la Ronda de Sant Pere: ‘Des de fa un any ens han anat posant noses i traves i ens ha passat de tot, contínuament. Ens han denegat la sortida d’emergència, hem tingut un esvoranc a la paret, l’aigua de la pluja ens ha entrat a dins perquè van embussar els desguassos, ens han avariat els equips d’aire condicionat’. Colomer ha recordat, a més, que fa un any que hi ha un mur davant l’entrada de la llibreria que priva de veure-la. Però allò que els ha portats a denunciar la situació als mitjans és que la immobiliària els ha comunicat que hauran de tancar la llibreria uns quaranta-cinc dies, pel cap baix, perquè s’han de col·locar cinc columnes que travessaran, de dalt a baix, les dues plantes de la llibreria, fins al magatzem. Es dóna el cas que Espais Sabadell retoca l’edifici i ja ha modificat els usos de la finca transformant les oficines en pisos d’alt nivell.

VilaWeb ha parlat amb Rafael González Tormo, director general d’Espais (i antic gerent de la societat 22@), que ha desmentit rotundament l’acusació d’assetjament immobiliari i ha dit que el fons del problema és que no han arribat a un acord pel que fa a la indemnització per la intervenció i el tancament provisional de la llibreria. Segons Catalònia, la immobiliària els va oferir una xifra del tot insuficient, de vint milions de pessetes. Els llibreters en van demanar cent, sempre i quan les obres s’executessin durant el juliol i l’agost. Perquè si es produïen pels volts de Nadal, per exemple, les pèrdues per la llibreria serien molt més elevades. González Tormo no ha volgut revelar ni confirmar les xifres de la negociació, però ha dit que considera la demanda d’indemnització de la llibreria desorbitada.

Els responsables de la llibreria Catalònia neguen que l’únic punt de discòrdia sigui la percepció de la indemnització i creuen que és fàcil entendre que si s’ha de tancar l’activitat comercial és natural que aquest punt es tingui en compte. Colomer ha explicat que l’ajuntament encara no ha aprovat la llicència municipal per a aquesta intervenció, que no està contemplada en el projecte inicial. És conscient que possiblement l’hauran d’assumir, però ha dit que volen una indemnització justa (el tancament i les destrosses ocasionades per la col·locació de les columnes considera que els perjudicaran molt i tenen trenta-un treballadors) i garanties per part de la immobiliària que aquesta intervenció sigui l’última.

Enllaços
! Publicada el 21 de juliol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any