Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  22.06.2005  06:00

Pep Coll guanya el Premi Sant Joan de narrativa

Men?ame
 

L'escriptor Pep Coll (Pessonada, Pallars Jussà, 1949) ha guanyat el XXV Premi Sant Joan Caixa Sabadell amb la novel·la 'El salvatge dels Pirineus'. El premi, convocat per la Fundació Caixa Sabadell, ha apujat enguany la dotació econòmica a trenta mil euros, lliures d'impostos.
La història de 'El salvatge dels Pirineus' se situa en un poblet del Pallars Jussà l'any 1835, durant les guerres carlines. L'hereu de la millor casa del poble es trastoca, és desheretat i es refugia fora vila en un tros de terra acinglerada. Durant dotze anys es defensarà dels qui provin de rescatar-lo (família, amics, carlins, liberals...) Un dia a Londres arriba la notícia que, al Pirineu català, hi sobreviu una mena de nàufrag, i una societat filantròpica organitza una expedició amb globus aerostàtic per rescatar-lo.
Pep Coll ha publicat una quinzena d'obres, la majoria ambientades al Pirineu. La més coneguda és 'Muntanyes maleïdes'.
L'any passat fouToni Sala qui va guanyar el Premi Sant Joan amb l'obra 'Rodalies'. Des del 1981 s'han endut aquest mateix premi Vicenç Pagès Jordà, Ramon Folch i Camarasa, Josep Piera, Maria de la Pau Janer, Olga Xirinacs i Miquel Bauçà. Vegeu la llista de guanyadors.