La Calòrica i Clàudia Cedó triomfen a la IV edició dels Premis Teatre Barcelona

  • El Premi Especial de l'edició ha estat per als més de 40 anys de trajectòria de La Cubana

VilaWeb
ACN
06.10.2021 - 22:53
Actualització: 06.10.2021 - 22:57

‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de La Calòrica, és el muntatge més guardonat de la quarta edició dels Premis Teatre Barcelona. El públic d’arts escèniques barceloní també ha reconegut ‘Mare de sucre’ i ‘Canto jo i la muntanya balla’ amb dos premis més cadascun. La dramaturga i directora Clàudia Cedó s’ha endut el guardó a millor directora per ‘Mare de sucre’ i a millor adaptació per ‘Canto jo i la muntanya balla’.

El certamen estrena format

Els responsables dels guardons subratllen que els Premis Teatre Barcelona són els primers que aposten pel no binarisme eliminant la discriminació de gènere a totes les categories. El certamen reconeix amb el vot dels espectadors barcelonins les millors propostes i els millors professionals de l’escena que han passat per la cartellera durant la temporada 2020-2021. Els guanyadors s’han donat a conèixer en un nou format, emès per betevé, que ha presentat l’equip de Teatre Barcelona encapçalat per Àlex Martínez Vidal i amb la col·laboració del cronista Oriol Puigtaulé i les vedets Las Glorias Cabareteras.

El muntatge ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’ s’ha endut els premis a millor espectacle teatral, a millor autoria teatral per a Joan Yago i a millor interpretació de repartiment per a Mònica López. D’altra banda,  ‘Canto jo i la muntanya balla’, basat en la novel·la d’Irene Solà, ha guanyat el premi a Millor Adaptació ja esmentat per a Clàudia Cedó i també el premi a millor interpretació per a Laura Aubert. ‘Mare de sucre’ ha comportat el segon guardó a Cedó per millor direcció i també ha obtingut el premi a millor interpretació revelació per a Andrea Àlvarez.

Entre la resta de premiats hi ha espectacles com la nova versió de l’espectacle ‘Nada es imposible’, que Antonio Díaz (El Mago Pop) portarà fins a Broadway, que guanya el premi al millor espectacle de màgia; ‘Una llum tímida’ del Col·lectiu La Cicatriz amb dramatúrgia de Marilia Samper com a millor musical; ‘Angle mort’ de Sergi Belbel i Roc Esquis millor espectacle de proximitat; el reconeixement en dansa és per a Pere Faura amb ‘Réquiem Nocturn’; la millor proposta d’escena híbrida és per a la producció ‘The Mountain’ de Agrupación Señor Serrano; el millor espectacle familiar és ‘Bruna, el musical’, i la producció premiada en l’àmbit del circ és el 25è Circ d’Hivern de l’Ateneu 9Barris, amb ‘Fins i tot la foscor’. En la categoria d’espectacle còmic, pionera també en els premis escènics catalans, el guardó ha estat per a Guillem Estadella per ‘Quin pollastre’.

Reconeixement a La Cubana

El Premi Especial de l’edició, que reconeix activitats o iniciatives que es desenvolupen al voltant de l’activitat escènica, ha fet valdre tota l’aportació artística i cultural que ha fet la companyia La Cubana durant els més de 40 anys de trajectòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any