El catedràtic santcugatenc de la UAB, Carles Perelló, rep el Premi Narcís Monturiol al Mèrit Científic

VilaWeb
Redacció
27.05.2003 - 20:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catedràtic santcugatenc de Matemàtica Aplicada de la UAB, Carles Perelló, ha estat guardonat amb el Premi Narcís Monturiol al Mèrit Científic i Tecnològic. La Generalitat ha atorgat la medalla a aquest valldoreixenc com a reconeixement a més de 40 anys dedicats a la investigació de les matemàtiques.

La XXI edició dels Premis Narcís Monturiol ha reconegut la feina que ha dut a terme Carles Perelló, enginyer i matemàtic de 70 anys format a Mèxic i als EUA. El catedràtic de matemàtica aplicada s’ha mostrat il·lusionat de rebre aquesta distinció, tot i que ha remarcat la feina de companys seus.

Perelló ha impulsat els estudis de sistemes dinàmics i d’equacions en derivades parcials a Catalunya i també ha contribuït a crear una escola de recerca sobre aquests temes. El guardonat ha comentat que l’estudi de les matemàtiques ha de ser totalment vocacional.

La Medalla Narcís Monturiol s’atorga, a proposta del Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació (DURSI), a les persones que amb la seva aportació i la seva feina han contribuït a l’avanç de Catalunya en els camps científic i tecnològic. L’acte de lliurement dels premis va tenir lloc ahir al Palau de la Generalitat.
———-


+ Escolta les declaracions dels protagonistes d’aquesta informació a la web de Radio Sant Cugat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any