Un hotel de l’Eixample recupera els frescos decimonònics de la seva façana

VilaWeb
Redacció
19.03.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una cantonada de l’Eixample està sent transformada en un colorista decorat urbà, esquitxat d’efígies al.legòriques i déus de l’Olimp. De la mà d’un grup de restauradors que des del mes de juny estan enfilats a les bastides, l’edifici, a la cruïlla entre Roger de Llúria i Consell de Cent, està recobrant l’aspecte que va tenir el 1864, quan les pintures murals realitzades per l’italià Raffaelo Beltramini encara estaven resplendents.

El resultat és sorprenent. Les efígies de la Fortuna, la Retòrica i la Fidelitat han recuperat les antigues tonalitats emmarcades en un to ocre, mentre els déus Apolo, Kronos i Atenea esperen el seu torn, protegits amb plàstics i sotmesos a un tractament de xoc antisals.

L’edifici, acabat d’inaugurar com a hotel de quatre estrelles, és de la cadena Catalonia, que el va adquirir en estat deplorable fa gairebé 15 anys i el va buidar per dintre.

La casa, que és la primera destinada a vivendes de pisos a la zona, va ser construïda entre el 1863 i el 1864 pel promotor immobiliari Josep Cerdà. La coincidència del cognom amb el d’Ildefons Cerdà, l’enginyer que va projectar l’Eixample, va salvar l’edifici de la piqueta, i finalment va ser catalogat com a monument històric. La seva singularitat es deu al fet que és l’únic edifici de l’Eixample que està decorat amb pintures i que és el principal de Barcelona en el seu gènere.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any