(06/08) El Festival “Reggae de Benitatxell congrega a 15.000 aficionats en la cala del Moraig.

VilaWeb
Redacció
06.08.2002 - 08:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diners recaptats es destinarà a la construcció d’un centre per a malalts mentals.

La cala Moraig de Benitatxell es va omplir la nit de dissabte passat d’aficionats a la música reggae arribats de tots els punts de l’estat que van acudir a un festival que, des de fa quatre anys, s’ha convertit en cita ineludible per als hereus de la cultura de Bob Marley.

Al voltant de 15.000 persones van disfrutar del relaxant ritme jamaicà a vores del mediterrani, o inclús en les seues aigües, ja que unes 20 embarcacions van amarrar a pocs metres de la cala atretes pels sons de percussió que ressonaven pels més de 250 metres de l’escenari habilitat per a l’esdeveniment musical.

Els aficionats a la música reggae van assistir en directe a les actuacions conjuntes de grups jamaicans com són Afrikan Simba Backed by JNR Intil, Jah Negus Rule & Júnior Rap, Trouble Tone Sound Sistem i Daddy Juice & Little Minty.

Els altres grups, de diferent procedència, van ser els japonesos Roots Seeker que van tocar al costat dels britànics Meets Benjamin i els espanyols Morodo.

Entre l’oferta musical també va haver-hi presència de conjunts valencians com El Rumbero Jamaicà, Raspe’ls, Kuami Mensam i Afasa, qui amb les seues apel·lacions al públic va protagonitzar els moments estel·lars de la nit.

Enguany va destacar l’especial atenció que s’ha prestat al so i la il·luminació de la cala, i inclús es va il·luminar la muntanya de Cumbres del Sol amb els colors de la bandera jamaicana.

El festival, que en la present edició ha tingut un caràcter solidari cap a l’Associació d’Amics de la Marina Alta dels Malalts Mentals, va comptar amb l’assistència de personatges coneguts del món de la televisió com l’exuberant Malena Gràcia, Bigot Arrocet i l’excèntric pianista de Cine de Barri, Pau Sebastián.

Però la veritable atracció va estar, sens dubte, en l’escenari, on els ritmes apegalosos dels grups feien ballar al públic, i en l’arena de la cala que, entapissada de tovalles, va servir d’improvisat llit a què es van prendre massa a pit les tradicions reaggenianas.

Ahir encara es desconeixia la xifra de beneficis del festival, que aniran destinats a AMADEM per a la construcció d’un centre sanitari comarcal que estarà dedicat a atendre a malalts mentals. Este centre s’ubicarà en un terreny cedit per l’Ajuntament de Benissa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any