Les víctimes del metro fan l’última concentració de nou anys de malson

  • El ple de les Corts d'avui anirà dedicat a l'accident del 3 de juliol del 2006, que va causar 43 morts

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui fa nou anys de l’accident del metro de València, en què van perdre la vida 43 persones i 47 més van resultar ferides. Des d’aleshores, l’Associació de Víctimes del Metro s’ha concentrat el dia 3 de cada mes per reclamar que s’investigués a fons la causa real de l’accident i que es depuressin responsabilitats. Tots aquests anys, les víctimes han estat marginades i oblidades per les institucions valencianes. I ara que hi ha canvi de govern comencen a reaparèixer. La concentració d’avui serà l’última.

La concentració número 105 es farà a la plaça de la Mare de Déu de València a les set del vespre. L’Associació convoca tothom a participar-hi ‘per a celebrar el final d’una lluita, demanant una investigació real on no es rebutgen documents ni testimonis, i on els compareixents no vagen amb les respostes apreses’. I afegeixen: ‘Per fi aquesta investigació arribarà, i servirà per a depurar responsabilitats per l’accident i per la gestió posterior.’

Ple monogràfic a les Corts

La reparació política de les víctimes del metro ja ha començat. El ple de les Corts Valencianes d’avui es dedicarà íntegrament a la tragèdia, amb la proposta de crear una comissió d’investigació especial, presentada pels grups parlamentaris socialista, de Compromís, de Podem i de Ciutadans. I hi intervindrà un representant de l’associació.

Tot seguit, es debatrà la presa en consideració d’una proposició no de llei presentada pels grups. En la proposició es demana d’aplicar accions arran de les responsabilitats que es determinin en aquesta comissió i adoptar mesures legislatives, informatives i de col·laboració amb la justícia per a esclarir la veritat.

Dimecres representants de l’Associació de Víctimes del Metro ja van ser rebuts pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i per la vice-presidenta, Mónica Oltra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any