Vicent Mifsud: ‘RTVV podria tornar el 9 d’octubre emetent informatius’

  • L'ex-president del comitè d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana parla de futur de la corporació pública, que depèn del compliment de les expectatives de canvi al govern

VilaWeb
Redacció
06.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Mifsud, que va ser president del comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana, ha dit que la tornada dels mitjans públics és necessària per al funcionament democràtic del poble valencià. En una entrevista concedida a l’espai d’internet ‘Converses 2.0’, diu que RTVV ‘podria tornar el 9 d’octubre’, tal com demanen algunes forces polítiques, emetent almenys informatius i programes d’arxiu fins que no hi hagi una nova graella amb programació. Si les expectatives de canvi al govern valencià s’acaben complint, diu que l’objectiu és ‘establir lligams entre els diferents territoris dels Països Catalans’.

Ha recordat que els treballadors de RTVV van ser acomiadats ‘no per motius econòmics, sinó per una decisió política del Partit Popular. Cotino, Barberá, Fabra i Camps van votar de fer-los fora’. I ho detalla: ‘Nosaltres vàrem presentar un pla de viabilitat de l’empresa, reduint el nombre de treballadors. Són ells, que varen fer un ERO declarat il·legal i van decidir de tancar.’ I recorda que durant l’últim període de funcionament, RTVV va tenir beneficis, perquè la Generalitat va començar a pagar el deute de l’empresa pública.

El compromís dels partits

Sobre la defensa d’una RTVV pública, de qualitat i en català, ha dit que és una demanda transversal, que aplega la gran majoria del poble valencià. Per tant, ha demanat als partits polítics amb capacitat de formar govern a les Corts Valencianes que ‘complesquen la seua paraula’, és a dir, que hi hagi un canvi de govern.

Heus ací el vídeo de l’entrevista completa:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any