Mapa dels resultats del 24-M a València, barri per barri

  • Compromís s'imposa enuna trentena de barris, majoritàriament a la perifèria de la ciutat

VilaWeb
Redacció
27.05.2015 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís va obtenir diumenge un resultat històric a la ciutat de València, que farà que Rita Barberà perdi la batllia després de vint-i-tres anys. Ara, hi ha barris on el suport al partit de Joan Ribó ha estat més ampli i barris on no ho ha estat tant. Fent un cop d’ull al mapa de vots, es pot observar que Compromís ha guanyat a molts dels barris que encerclen la ciutat, com ara Benicalap, Sant Llorenç, Safranar, Sant Isidre, la Creu Coberta, Carpesa, el Saler… Però també en alguns barris del centre, com el Carme i el Pilar, a més del Cabanyal, on la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez impulsada pel govern del PP ha originat una forta oposició veïnal. D’una altra banda, el PP s’ha mantingut més fort al centre de la ciutat.

Si el 2011 el PP va guanyar a tots els barris, en aquestes eleccions s’ha imposat només a 47 dels 85 que hi ha. Compromís, a 33. Ciutadans, tot i ser la tercera força, només ha obtingut més vots que la resta de partits a 2 barris, Ciutats de les Arts i Sant Pau. El PSPV, a 4: la Fontsanta, Orriols, Ciutat Fallera i Benimàmet.

Per districtes, Compromís ha guanyat a gairebé la meitat, 9 dels 19 que hi ha, i el PP a la resta.

Vegeu-ho en aquest mapa interactiu elaborat per Marc Belzunces. Per a consultar el mapa a pantalla completa heu de clicar el botó que hi ha sota l’opció de zoom.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any