Adéu a Rita Barberà; Joan Ribó serà batlle de València

  • El PP s'enfonsa i el bloc d'esquerres obté la majoria de l'ajuntament de València

VilaWeb
Redacció
24.05.2015 - 23:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP de Rita Barberà ha tingut la greu patacada que preveien les enquestes a l’Ajuntament de València. De 20 regidors que tenia, n’ha perduts 10. Joan Ribó, cap de llista de Compromís, es converteix en el guanyador moral de la nit: obté 9 regidors i tan solament 10.000 vots menys que Rita Barberà. Juntament amb els 5 regidors del PSPV-PSOE i els 3 de València en Comú, el bloc d’esquerres arriba als 17 necessaris per a governar.

La dreta no té prou regidors

Si no hi ha cap canvi d’última hora tot fa pensar que Ribó esdevindrà el nou batlle de València, sempre que l’aliança d’esquerres es confirmi. Ciutadans ha aconseguit els 6 regidors que li assignaven les enquestes però, sumats als 10 del PP, no permetrien pas a Rita Barberà de continuar essent batllessa de València.

Ací teniu un vídeo amb les primeres valoracions de Joan Ribó:

El PP també pot perdre les majories absolutes d’Alacant i de Castelló

Amb més del 90% escrutat, la davallada del PP al País Valencià també es confirma a Alacant i Castelló, on perd la majoria absoluta en favor de les forces d’esquerra. Malgrat l’entrada de Ciutadans, el PP no pot retenir les dues ciutats.

A Alacant la caiguda del PP és vertiginosa: de 19 regidors a 8. El PSPV en perd dos, de 8 a 6. N’obtenen també 6 Guanyar Alacant i Ciutadans. Compromís hi entra amb 3. En canvi no hi entren dos partits que hi eren presents fins ara: EUPV, que en tenia 2, i UPyD, que n’hi tenia 1.

A Castelló de la Plana, la davallada del PP és també rotunda: de 15 regidors a 8. El PSPV, com a Alacant, no se n’aprofita i en perd 2: passa de 9 a 7. Ciutadans hi és tercera força, amb 4 regidors, tants com Compromís (el Bloc en tenia fins ara 2) i Castelló en Moviment. EUPV, com a Alacant, no hi pot entrar.

 

Informació relacionada:

Vegeu els resultats de l’escrutini en directe

El PP perd la Generalitat Valenciana després de vint anys

Gran patacada del PP de Bauzá

Canvi històric a Barcelona: Colau guanya les eleccions

Primera valoració de Compromís: ‘El País Valencià ha votat pel canvi’

Xàtiva diu adéu a vint d’anys d’Alfonso Rus

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any