El Tren Groc salvat… de moment

  • El Consell Regional Llenguadoc- Rosselló subvencionarà amb 14 milions d'€uros el Tren Groc. Amb aquesta suma es podrà renovar les vies i el material, condicions indispensables perquè aquest símbol de Catalunya Nord pugui continuar circulant. Una primera victòria per als defensors del tren ...>>
    Dv. 22 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
22.05.2015 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta subvenció s’hauria aprovar avui divendres, en la sessió plenària  del Consell Regional, en el marc del contracte Estat- Regió.  

D’aquesta suma, aproximadament 8 milions seran destinats a la renovació de la línia sobretot entre La Tor de Querol i Font Romeu i 6 milions d’€uros per a la renovació del material amb la posada en conformitat dels trens. Dues condicions indispensables perquè el tren groc pugui continuar circulant.

Sense aquests treballs urgents, el Tren Groc s’hauria acabat el pròxim 31 de gener de 2016.

El comitè d’usuaris de la línia del tren groc que lluita des de fa diversos mesos per la continuïtat del Tren Groc es mostra exultant, però el seu portaveu Georges Bartoli, recorda que la lluita continua, encara que reconeix que: ‘Aquesta és una bona noticia, que compromet durant sis anys a l’estat francès i a la Regió Llenguadoc – Rosselló. El tren ja no s’aturarà el pròxim gener del 2016, però la lluita continua. Cal ara treballar sobre els horaris i les tarifes per aconseguir que els habitants dels alts cantons utilitzin el tren groc, que circula 10 mesos de l’any quasi a buit, i que a l’estiu és utilitzat pels turistes’.

Malgrat tot l’associació manté la Festa del Tren groc, que tindrà lloc el pròxim 6 de juny a l’estació de la Cabanassa.

Toca recordar també que hi ha una petició en línia, iniciativa de la GCT per salvar el Tren Groc, i que podeu signar aquí si encara no ho he fet. De moment s’han recollit 15.800 signatures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any