Mobilització a Vinça contra una fabrica de quitrà

  • Els habitants de Vinçà s'hi acaben d'assabentar que , és vol construir una fabrica de quitrà a prop del llac , a uns dos quilometres de l'entrada del poble. Per evitar-ho han posat en marxa una petició .
    Dc 20 de maig del 2015

VilaWeb
Redacció
20.05.2015 - 10:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa Le Foll Travaux Publics acaba de guanyar un contracte de tres anys, per fer el manteniment de les carreteres departamentals, dels sectors de Sant pau de Fonollet, Illà, Prada de Conflent i Sallagosa. Per això vol construir una fabrica de quitrà a prop d’aquestes carreteres i ha decidit que Vinçà seria un bon lloc. Però els habitants d’aquest poble no ho veuen clar.

Per la seua banda, el batlle de Vinça, René Dragué, creu que les preocupacions dels habitants son exagerades i posa per endevant la cració de 10 llocs de treball; però  promet esperar als resultats de tots els estudis d’impacte i de l’enquesta pública abans de prendre la seva decisió. ‘Si és prova que hi ha el menor risc per a la salut o per al medi ambient, es pararà tot4 promet.

Per la seua banda,  Hervé Boijaud, l’instigador d’aquesta petició en contra de la fabrica, assegura que ‘tindrà un impacte mediambiental, sobre tot si és construeix una xemeneia de 24m. Els opositors recalquen també,  els olors que provocarà la fabricació anual de 50.000 tones de coberts, i els riscos per a la salut.  El mes de juny, començarà una enquesta pública a Vinça, Eus,Espirà,Marquixanes,Rodés,Tarerac,Rigardà,Jóc,Arboçols i Finestret, sobre aquesta fabrica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any