Vilarasau: ‘Un país madur no es pot permetre que les injustícies socials esclafin l’anhel d’una gran part dels ciutadans’

  • L'actriu ha estat una de les guardonades amb la Creu de Sant Jordi · Artur Mas: 'Aquest país és conscient que l'estat no ho és tot'

VilaWeb
ACN
04.05.2015 - 21:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lliurat aquest vespre la Creu de Sant Jordi a vint-i-set personalitats –dues a títol pòstum– i quinze entitats. L’acte s’ha fet al Teatre Liceu de Barcelona amb tots els premiats, entre els quals el director Lluís Pasqual, els actors Joan Pera, Mercè Sampietro i Emma Vilarasau, el doctor Miquel Vilardell i l’agent literària Anna Soler-Pont. Vilarasau, en nom dels guardonats, ha dit: ‘Un país madur i una societat cohesionada no es pot permetre més temps que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i l’anhel d’una gran part dels ciutadans’. I Mas, en la seva intervenció, ha dit: ‘Aquest país és conscient que l’estat no ho és tot i si tot ho fiem a l’estat ens quedarem una mica coixos.’

El Govern ha premiat enguany el director teatral Lluís Pasqual “pel talent que distingeix a seva aportació a l’escena i a la cultura catalana europea”; l’actor Joan Pera, de qui es destaca el seu “humor genuí”, i les actrius Mercè Sampietro i Emma Vilarasau, ambdues per les seves trajectòries de conjunt en els àmbits del cinema, el teatre i la televisió.

Vilarasau ha estat la persona escollida per agrair el reconeixement en nom de tots els premiats. L’actriu ha dit que “un país madur i una societat cohesionada no es pot permetre per més temps que les injustícies socials i la precarietat laboral esclafin la veu i anhel d’una gran part dels ciutadans”. “Tota una generació està en risc i es troba davant l’abisme per la manca d’expectatives i la dissolució de les perspectives de futur”, ha alertat Vilarasau, qui ha afegit que “si no s’hi posa remei tota la feina feta no tindrà sentit i deixaran de tenir-ne els premis i les mencions”.

Vilarasau també ha apuntat que “amb esforç i ganes no n’hi ha prou: Si repassem les trajectòries, veurem que hi ha hagut moments que el camí no ha estat planer ni el vent ens ha bufat de cara, però hem resistit, encara hi som”. Al final de la seva intervenció ha recalcat que un acte com el de l’entrega de les Creus de Sant Jordi “hauria de servir per prendre consciència que els fruits de la feina feta només es recolliran si entre tots es fa pinya i se sumen esforços. Si ho fem amb l’orgull de ser d’on som i de veure aquesta terra una mica més plena d’harmonia i rica en llibertat potser si que haurà valgut la pena”, ha assegurat.

Mas: “L’estat no ho és tot”

Per la seva part, el president Mas ha ressaltat que Catalunya passa “un anys d’unes complicacions molt grans” amb manca “d’expectatives, oportunitats i esperança per molta gent”. Tot i això, ha assenyalat que no s’ha d’oblidar que “aquest país ha viscut situacions més dures i molt pitjors”. De fet, ha recalcat que “no és el pitjor moment de la història” de Catalunya, que “trobarà la forma de reconstruir-se”. En un altre moment de la seva intervenció, Mas ha afirmat que “aquest país és conscient que l’estat no ho és tot” i ha alertat que si es fia tot a l’estat “ens quedarem una mica coixos”.

El president de la Generalitat ha definit els guardonats amb la Creu de Sant Jordi com “un aparador i mosaic de la Catalunya d’avui, i com tots els mosaics amb colors i formes diferents”. “Sou capaços de presentar una harmonia del tot”, els ha traslladat el cap de l’executiu català.

Informació relacionada: 

Lluís Pasqual, Mercè Sampietro, Carles Vilarrubí i Peter Bush, entre les Creus de Sant Jordi

Assumpció Maresma: La reputació de Carles Vilarrubí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any