Forcadell: ‘Una victòria de Podem o d’IU facilitaria la negociació de la independència’

  • En una entrevista a El País, precisa: 'No podem deixar el nostre futur en mans de què passi a Espanya'

VilaWeb
Redacció
04.05.2015 - 08:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell acabarà aquesta setmana el mandat de tres anys al capdavant de l’entitat. En una entrevista que publica avui El País, Forcadell parla sobre el futur del procés d’independència, i declara que amb Podem o amb Esquerra Unida al govern espanyol seria més fàcil de negociar la secessió. ‘Si guanya Podem, fantàstic, i si guanya Esquerra Unida, encara millor. Però no podem supeditar el nostre procés a qui guanyi a Espanya’.

I, fent un exercici de realisme: ‘Podem no guanyarà amb majoria absoluta. I nosaltres no podem deixar el futur de Catalunya en mans de què passi a l’estat espanyol. Fins ara l’únic partit espanyol que accepta clarament el federalisme és Esquerra Unida. En qualsevol cas, és millor de negociar i arribar a un acord que beneficiï les dues parts’.

Forcadell també ha parlat sobre el 27-S, dient que una majoria de diputats hauria de servir per a tirar endavant el procés. ‘Si h ha una majoria d’escons, hi ha una majoria. Si no, que l’estat ens hagués deixat fer un referèndum el 9-N’.

I reflexiona sobre el paper de la comunitat internacional: ‘La comunitat internacional té molt clar que no ens han deixat votar. I ja és molt que no s’hagin expressat contra el procés malgrat totes les pressions que han rebut del govern espanyol.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any