El PP expulsa la batllessa de Novelda el dia abans del judici pel cas Gürtel

  • Milagrosa Martínez s'enfronta a onze anys de presó per irregularitats en les adjudicacions a empreses de l'entramat

VilaWeb
ACN
30.03.2015 - 15:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP ha expulsat de militància l’actual batllessa de Novelda (Vinalopó Mitjà), Milagrosa Martínez, que a partir de demà s’enfronta al judici per les adjudicacions de l’organització del pavelló de Fitur a l’empresa Orange Market, que forma part de l’entramat ‘Gürtel’. Segons que han confirmat fonts del partit a l’ACN, el PP ha resolt l’expedient obert el 2014 amb l’expulsió del partit. Segons fonts del consistori, Martínez continua com a batllessa amb el suport de sis regidors del seu equip de govern després de la renúncia d’uns altres cinc.

Perquè Milagrosa Martínez deixi de ser batllessa hi ha d’haver o bé una moció de censura o bé una renúncia voluntària, i no es preveu que renunciï, tenint en compte les recents declaracions. 

A més, Martínez continua adscrita al grup popular del municipi, mentre el grup no la faci fora. Ara per ara, conserva el govern acompanyada dels set regidors dels 12 que va aconseguir el PP el 2011. 

El passat 2 de març el PP, amb majoria absoluta, va rebutjar una proposició d’UPyD de reprovació a la batllessa. L’endemà, però, cinc regidors populars van abandonar les actes. El PSPV-PSOE, amb cinc diputats, UPyD, amb 3 i Esquerra Unida, amb un, conformen la resta de la corporació local. 

El TSJ valencià acull a partir de demà el judici de la tercera peça, del cas Gürtel, corresponent als contractes signats per la Generalitat Valenciana per a la fira de turisme Fitur, entre el 2005 i el 2009. 

La Fiscalia demana onze anys de presó per a l’ex-consellera de Turisme, ex-presidenta de les Corts Valencianes i actual batllessa de Novelda, Milagrosa Martínez, així com per al seu cap de gabinet, Rafael Betoret, i el número dos de la trama, Pablo Crespo; deu anys als altres empresaris del grup, Francisco Correa i Álvaro Pérez ‘El Bigotis’, i nou mesos d’inhabilitació a l’ex-consellera de Turisme Angélica Such.

Segons la Fiscalia, les ex-conselleres i els càrrecs públics acusats varen remetre documents interns relacionats amb el concurs públic de l’organització del pavelló valencià a Fitur i varen modificar les condicions del procés per adjudicar-lo a l’empresa Orange Market, la filial valenciana de la trama ‘Gürtel’. A canvi, la trama hauria obsequiat els dirigents amb regals entre els quals hi hauria un rellotge per a l’exconsellera Martínez. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any