La UE vol que hi hagi dues persones autoritzades a la cabina dels avions

  • L'Agència Europea de Seguretat Aèria emet una 'recomanació provisional' després de la tragèdia de Germanwings

VilaWeb
VilaWeb
ACN
27.03.2015 - 18:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Agència Europea de Seguretat Aèria ha recomanat a totes les aerolínies que garanteixin la presència d’almenys dues persones autoritzades a la cabina dels avions en tot moment, arran de la tragèdia del vol de Germanwings. Després que Lufthansa i la resta d’aerolínies alemanyes hagin acordat aquest divendres de fer obligatòria la presència de dues persones a la cabina, l’EASA ha emès un comunicat amb aquesta ‘recomanació provisional’ per a totes les aerolínies que operen a la Unió Europea, on actualment no és obligatori que hi hagi dues persones a la cabina. 

L’EASA demana als operadors que ‘tornin a avaluar la seguretat i els riscos associats amb els membres de les seves tripulacions de vol a causa d’operacions o necessitats fisiològiques durant les fases no crítiques del vol’.

Lufthansa, Germanwings i la resta d’aerolínies alemanyes han acordat d’introduir la norma d’una presència obligada de dos membres de la tripulació a la cabina de l’avió en tot moment. Així ho ha assegurat Lufthansa en un comunicat, en què diu que la decisió s’ha pres en coordinació amb l’Autoritat de l’Aviació Alemanya. Els vols adoptaran la nova mesura ‘el més aviat possible’. ‘D’acord amb el nou procediment, dues persones autoritzades han de ser a la cabina en tot moment durant el vol’, diu el comunicat. 

Les aerolínies alemanyes han introduït la norma de dues persones a la cabina de l’avió en tot moment, segons han confirmat en comunicats Lufthansa i l’Agència Alemanya d’Aviació (BDL). La decisió s’ha pres, segons la BDL, ‘arran del tràgic xoc a França’ i en coordinació amb el ministeri federal de Transports i l’Autoritat de l’Aviació Alemanya. La mesura s’aplica ‘com a primer pas, de forma temporal’.

Per la seva banda, Norwegian ha anunciat que acabava d’introduir al seu manual d’operacions l’obligació que hi hagi dos tripulants de vol a la cabina en tot moment. En un comunicat, la companyia noruega indica que la mesura tindrà un efecte immediat. El director d’operacions de vol de Norwegian ha remarcat que la prioritat és la seguretat dels passatgers i de la tripulació de vol i per això volen canviar el procediment d’acord amb la normativa nord-americana. 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any