Brice Robin, un fiscal sense pèls a la llengua pel cas Germanwings

  • Dijous va sorprendre el món amb la compareixença sobre la tragèdia de l'avió estavellat als Alps

VilaWeb
Redacció
28.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hi havia una voluntat de destruir l’avió’, va dir Brice Robin davant la sorpresa dels periodistes que van assistir a la conferència de premsa del fiscal de Marsella sobre la targèdia de l’avió de Germanwings als Alps. Els espectadors que van mirar des de casa la compareixença de Robin van quedar consternats per l’esgarrifós relat dels fets que feia el responsable de la investigació després d’haver escoltat l’enregistrament del so de la cabina a la caixa negra de l’aparell que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf.

Brice va fer una compareixença directa, transparent i amb una contundència poc habitual en l’exposició de les primeres conclusions d’una investigació encara no tancada. Va respondre totes les preguntes sense dubtar i va donar els noms i cognoms i els detalls que demanaven, un darrere l’altre, els periodistes.

Molts periodistes i espectadors es van preguntar qui era aquell home que semblava tan segur i eloqüent. També ho va fer el diari Internacional Business Times, que ho va respondre destacant quatre casos importants que ha investigat:

—Fou part de la investigació el 2013 que va portar a l’arrest d’una vintena d’individus relacionats amb la indústria de la carn de cavall al sud de França sospitosos d’estar utilitzant els cavalls per desenvolupar medicaments que es venien de manera fraudulenta.

—També va investigar l’assassinat d’Helene Pastor-Pallanca a Mònegue el 2014. La mort de l’hereva de la major nissaga de propietaris immobiliaris a Niça va passar després que la policia descobrís unes transaccions financeres sospitoses a comptes bancaris del seu gendre.

—Robin va ser el fiscal de l’escàndol per l’arrenjament de partits que va involucrar molts jugadors de l’equip d’handbol de Montpeller.

—Va visitar el lloc de l’avió estavellat dimarts i va quedar atordit per la destrossa que va veure: ‘La carcassa de l’avió està completament destrossada. No hi ha cap peça sencera de l’ala o del fuselatge.’

A continuació, podeu veure la seva compareixença sencera:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any